Austriecii de la Austrotherm, cu afaceri de 110 mil. lei în România, şi-au eficientizat consumul de energie în fabricile de pe plan local

Autor: Alina-Elena Vasiliu 25.07.2019

Austrotherm are peste 120 de angajaţi care lucrează în cele trei fabrici ale companiei din România - în Bucureşti, Roman şi Arad.

Producătorul de polistiren Austro­therm, parte a concernului aus­triac Schmidt Industrie Holding, a in­ves­tit 400.000 de euro în tehno­logizarea ce­lor trei fabrici pe care le are în România, de la începutul anului până acum.

„Austrotherm a început un pro­gram de modernizare şi retehnologizare încă din 2017. Anul acesta, am schimbat linia de pre-expandare de la fabrica din Bucureşti cu una de ultimă generaţie de la cel mai bun producător de echipa­men­te din Europa. Aceasta ne-a adus o pro­ductivitate mai bună, prin reducerea tim­pului de expandare şi o eficienţă ener­getică ridicată, prin reducerea con­su­mului de abur – implicit de gaz, şi a consumului de energie electrică“, spu­ne Laurenţiu Istrate, director general Austrotherm România.