Centrul pentru instruirea marinarilor din Galaţi a finalizat o investiţie de 20 de milioane de lei. Doina Munteanu, director la CERONAV: Un cursant, absolvent de 8 clase, poate ajunge marinar în 5 luni şi jumătate

Autor: Răzvan Botea 26.07.2019

Centrul Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale (CERONAV), organism naţional de instruire pentru personal navigant maritim şi fluvial, a finalizat o investiţie în infrastructura de educaţie a instituţiei în valoare de 20 mil. lei. Investiţia a presupus achiziţia de simulatoare de navigare, de comunicaţii, dar şi ambarcaţiuni de salvare sau lucrări de reparaţii şi modernizare a echipamentelor şi achiziţie de software.

„Am achiziţionat simulatoare, bărci rapide de salvare, tot ce se cere prin convenţii internaţionale. Partea de fluviu deja beneficiază de o legislaţie europeană care va trebui să fie transpusă în legislaţia naţională şi noi ne-am pregătit deja. Investiţia a fost realizată din fonduri proprii. Nu primim bani de la bugetul de stat, ceea ce primim de la cursanţi investim. Noi ne autofinanţăm“, a declarat pentru ZF Doina Munteanu, director la CERONAV din Galaţi.