Facebook, „îngenuncheat“ de amenda de 5 mld. dolari, dublă faţă de profitul net trimestrial sau circa 2,5% din cât produce toată economia României într-un an

Autor: Tibi Oprea 26.07.2019

Acţiunile Facebook se apreciau joi pe bursa electronică NASDAQ înainte de începerea tranzacţionării cu circa 1,5%, însă au deschis şedinţa în scădere cu 1%.



Facebook (simbol bursier FB) a raportat afaceri trimestriale de 16,9 mld. dolari, în creştere cu 28% comparativ cu T2/2018, evoluţia fiind susţinută în prin­cipal de creşterea veniturilor din publicitate, în timp ce profitul net trimestrial s-a ridicat la 2,6 mld. dolari, în scădere cu 49% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, potrivit raportului trimestrial pentru perioada încheiată la 30 iunie 2019.

Rezultatul net a fost afectat de amenda în valoare de 5 mld. dolari pe care gigantul IT trebuie să o platească autorităţilor americane pentru nerespec­tarea reglementărilor privind protecţia datelor cu caracter personal, sumă aproape dublă faţă de rezultatul net din al doilea trimestru din 2019.