Producătorul de vopsele Sarcom: Investim în automatizare pentru că forţa de muncă e tot mai greu de găsit şi scumpă

Autor: Alina-Elena Vasiliu 26.07.2019

Producătorul de lacuri şi vop­sele Sarcom Vâlcea, deţinut de fraţii Aurel şi Marinică Potop, a investit peste jumătate de milion de euro în pri­ma parte a anului 2019 pentru auto­ma­tizarea procesului de producţie.

„Am finalizat, în trimestrul 1 (din 2019 - n. red.), o nouă secţie de tencuială decorativă, care a însemnat clădire nouă şi utilaje noi automa­ti­zate, care au depăşit 500.000 de euro. În a doua parte a anului, avem planificate achiziţionarea de utilaje pentru automatizarea am­balării, întrucât forţa de muncă este din ce în ce mai greu de găsit şi scum­pă“, spune Marinică Potop, directorul ge­neral Sarcom şi unul dintre acţionari. În prima jumătate a anului 2019, Sarcom a înregistrat un avans de peste 20% al afacerilor comparativ cu aceeaşi pe­rioadă a anului tre­cut.

În 2018, cifra de afaceri a Sarcom a fost de 42 de milioane de lei, potrivit datelor trans­mise de oficialii com­pa­niei, în creştere cu 10% faţă de anul precedent. Sarcom are o singură fabrică, în loca­litatea Mihăeşti din judeţul Vâlcea.