Ambele rachete lansate de Coreea de Nord au zburat peste 600 de kilometri

Autor: Bianca Pavaluca 26.07.2019

Ambele rachete cu rază scurtă de acţiune lansate joi dimineaţă de Coreea de Nord au zburat pe o distanţă de peste 600 de kilometri, a transmis un purtător de cuvânt al armatei sud-coreene, citat de Reuters.

Coreea de Sud şi Statele Unite au emis o constatare comună a testului balistic.

Conform documentului, cele două rachete lansate sunt un model noi de proiectil cu rază scurtă de acţiune, care are caracteristici similare cu racheta rusească SS-26 Iskander.

Iniţial, armata sud-coreeană a transmis că prima rachetă a zburat pe o distanţă de aproximativ 430 de kilometri, iar a doua aproximativ 690 de kilometri, înainte de a se prăbuşi în Marea Japoniei.

Testul Phenianului este primul de acest tip după ce preşedintele american, Donald Trump şi omologul său nord-coreean, Kim Jong-un, au convenit să discute din nou despre denuclearizarea Peninsulei Coreene.

De asemenea, Statele Unite şi Coreea de Sud au anunţat vineri că rachetele lansate de Coreea de Nord nu sunt o ameninţare directă pentru cele două ţări şi „nu au un impact asupra strategiei de apărare”.

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a declarat vineri că testul balistic efectuat joi de către Coreea de Nord a fost un avertisment pentru „agresorii” din Coreea de Sud, care continuă să importe armament şi să efectueze exerciţii militare comune.