USR a început campania electorală împotriva lui Iohannis. Dan Barna: Preşedintele e un om bun, dar reprezintă clasa politică ce ne-a adus aici

Autor: Laura Buciu 26.07.2019

Liderul USR, Dan Barna, a spus, vineri, la Sibiu, că preşedintele Klaus Iohannis, împotriva căruia va candida la prezidenţiale, că este „un om bun, dar este reprezentantul clasei politice care ne-a adus în această situaţie”. Despre campanie, a declarat că „Termopile” va fi la Sibiu.

Întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă, ce are să îi reproşeze lui Klaus Iohannis, liderul USR, Dan Barna, a spus că preşedintele este „reprezentantul clasei politice care ne-a adus în această situaţie”, fiind candidat din partea PNL.

„Preşedintele Iohannis este reprezentantul PNL. Preşedintele Iohannis este un om bun, dar este reprezentantul clasei politice care ne-a adus în această situaţie. Patru milioane de români sunt în afara României pentru că timp de 30 de ani, clasa politică, toată, şi de o parte şi de cealaltă, a funcţionat în afara legăturii cu comunitatea”, a declarat Dan Barna.

Întrebat, de asemenea, cu cine a votat în 2014, Barna a răspuns: „Am votat, evident, cu preşedintele Iohannis”.

De asemenea, dat fiind faptul că Dan Barna şi Klaus Iohannis, candidaţi la preşedinţie, sunt amândoi din Sibiu, liderul URS a spus că în campanie, „Termopile” va fi la Sibiu, lucru care i se pare „interesant”.

„La cum arată lucrurile în momentul de faţă, pare că <Termopilele> va fi la Sibiu. Toată lumea va observa cu atenţie ce se întâmplă la Sibiu. (...) Va fi foarte interesant pentru că şi eu şi domnul Iohannis suntem de aici”, a mai spus Barna.