Un spaţiu din centrul Bucureştiului ar putea fi denumit „Esplanada Simona Halep”

Autori: Nicolae Oprea , Mediafax 26.07.2019

Primăria Capitalei vrea să atribuie denumirea de „Esplanada Simona Halep” unui spaţiu din centrul Capitalei, respectiv parcarea din faţa Ateneului Român. Proiectul de hotărâre se află pe ordinea de zi a şedinţei CGMB de săptămâna viitoare.

„Se atribuie denumirea de Esplanada Simona Halep (jucătoare de tenis) spaţiului public situat la intersecţia dintre Piaţa George Enescu/Calea Victoriei, strada Episcopiei şi strada B.Franklin, sector 1, Bucureşti”, se arată în proiectul de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei CGMB de joi.

În proiect se menţionează că Simona Halep este o jucătoare de tenis din România care a atins prima poziţie în clasamentul mondial WTA, în două rânduri, între 2017 şi 2019.

„A ocupat această poziţie timp de 64 de săptămâni, fiind din acest punct de vedere a zecea din istoria tenisului în clasamentul longevităţii ca lider al circuitului. Halep a încheiat anii 2017 şi 2018 pe primul loc în lume în clasamentul WTA. În prezent ea se află pe locul 4 mondial.

Simona Halep a câştigat turneele de Grand Slam de la Roland Garos (2018) şi Wimbledon (2019)”, se mai arată în raportul de specialitate al proiectului.