Dan Pavel, Benvenuti: Este un an al deschiderilor, dar şi al închiderilor de magazine. Costurile salariale au o pondere tot mai mare, astfel că magazine anterior profitabile devin neprofitabile

Autor: Cristina Roşca 29.07.2019

Benvenuti este unul dintre cei mai mari cinci jucători de pe piaţa de 1 mld. euro a pantofilor, cu vânzări de aproape 30 mil. euro l Compania are peste 50 de magazine fizice sub două branduri.

 


Retailerul de încălţăminte Ben­ve­nuti şi-a bugetat pentru 2019 aproape o dublare a profitului net, până la 6,9 mi­lioane de lei. Nivelul se va apropia de maximul istoric înregistrat în 2017, an în care câştigul net s-a apropiat de 8 mi­lioa­ne de lei. Astfel, anul trecut com­pa­nia şi-a majorat businessul cu circa 5%, dar şi-a înjumătăţit profitul net. Pentru 2019 retailerul de încălţăminte activ pe segmentul preţurilor medii şi-a bugetat o nouă creştere a cifrei de afaceri, de aproape 6%, până la 138 de milioane de lei, în timp ce profitul net urmează să se dubleze, potrivit estimărilor companiei controlate de antreprenorul Dan Pavel.

Astfel, în timp ce principalii indi­ca­tori financiari sunt pe plus, există şi unul care merge contra curentului. Mai exact, compania şi-a bugetat investiţii de 4,75 mi­lioane de lei, faţă de 8 milioane de lei în 2018.