Cei mari devin şi mai mari: Bursa de la Varşovia investeşte 21 mil. euro cofinanţare europeană pentru a dezvolta o nouă platformă de tranzacţionare

Autor: Tibi Oprea 29.07.2019

♦ Între timp, investitorii de la Bucureşti se bucură doar când aud de la Teodorovici că pronunţă „piaţa de capital“ ♦ Noua platformă va fi implementată până la finalul lunii iunie a anului 2023. ♦ Bursa de la Varşovia intenţionează să vândă produsul şi altor burse de valori pentru a-şi diversifica baza de venituri.

 



Centrul Naţional de Cercetare şi Dezvoltare din Varşovia (NCBR) şi Bursa de la Varşovia (GPW) au semnat un acord de cofinanţare europeană pentru a dezvolta o nouă platformă de tranzacţionare, ca parte a planului strategic de dezvoltare a Bursei din Polonia #GPW2020, în valoare de 21 mil. euro, potrivit informaţiilor de la GPW.

„Noua tehnologie şi aplicaţiile sale largi în industria serviciilor financiare reprezintă un sector cu o creştere rapidă a economiei poloneze şi globale. Cofinanţarea NCBR va consolida poziţia Bursei de Valori de la Varşovia, una dintre cele mai mari din Europa Centrală şi de Est, ca lider inovator“, a declarat Jaroslaw Gowin, viceprim-ministru şi ministru al ştiinţei şi învăţământului superior.

Cheltuielile de capital sunt estimate la 21 milioane de euro, Bursa de la Varşovia având un aport de 7 milioane de euro în cadrul programului Fast Track.