Producătorul de pavele Symmetrica: În august începem montajul utilajelor în noua fabrică din Arad

Autor: Alina-Elena Vasiliu 29.07.2019

Producătorul de pavele şi borduri Symmetrica din Suceava, deţinut de familia Stanciu, se află în plin proces de construcţie a unei noi fabrici în judeţul Arad, care se va alătura astfel celor şase deja existente şi funcţionale.

„Suntem în grafic cu construcţia fabricii din localitatea Zimandu Nou, judeţul Arad. Din august, începem montajul utilajelor, iar până la sfârşitul anului dorim să finalizăm şi partea de construcţii. Fabrica va fi funcţională la începutul anului viitor. Am bugetat pentru acest proiect patru milioane de euro“, spune Sebastian Bobu, directorul executiv de la Symmetrica.

Compania are în prezent unităţi de producţie în Vereşti (judeţul Suceava), Podu Iloaiei (judeţul Iaşi), Bolintin Vale (lângă Bucureşti), Prejmer (judeţul Braşov) şi Cociu (judeţul Bistriţa-Năsăud), la care se adaugă şi o fabrică în localitatea Doaga (judeţul Vrancea). În 2018, afacerile Symmetrica au fost de 98 de mil. lei, în creştere cu 12% faţă de anul precedent, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe. Compania a avut un număr mediu de 422 de angajaţi.