Sorin Bălan, general STS: Achiziţia unor noi echipamente ar fi răspuns cu o acurateţe mai bună localizării. Procedura de achiziţie stagnează din august 2018

Autor: Teodor Bobei 29.07.2019

Generalul STS Sorin Bălan a precizat, în cadrul audierii de luni în Comisia pentru apărare a Camerei Deputaţilor, faptul că achiziţionarea de servicii pentru localizarea în standard AML, ar fi conferit o localizare mai precisă. Procedura de achiziţie a acestui serviciu stagnează din august 2018.

Întrebat despre procesul de achiziţie al unor servicii noi cu standard AML, generalul STS, Sorin Bălan a spus că această procedură stagnează din august 2018.

"Din august 2018 procedura de achizitie stagnează. Achiziţia a fost contestată la CNSC şi în momentul de faţă este şi la Curtea de Apel", a precizat Sorin Bălan, luni, la Parlament.

El a mai declarat faptul că dacă acea achiziţie de noi sisteme ar fi fost efectuată, atunci STS ar fi avut mijloace mai exacte de localizare.

"În situaţia în care un asemenea sistem prevăzut a se achiziţioana ar fi fost funcţional, este clar că ar fi răspuns cu o acurateţe mai bună localizării. În cerinţele operationale a fost prevăzută clar şi distinct localizarea în standard AML", a explicat generalul STS.

Reprezentanţii STS au fost audiaţi în Comisia de apărare a Camerei Deputaţilor cu privire la gestionarea tragediei din Caracal. Sorinel Vasilca a demisionat, luni, de la şefia Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Ministrul de Interne Nicolae Moga, fostul şef al Poliţiei Române Ioan Buda şi Florian Dragnea care a preluat temporat atribuţiile de conducere nu s-au prezentat la audieri în Comisia pentru apărare.

Preşedintele Comisiei pentru apărare a Camerei Deputaţilor Dorel Căprar a propus, în şedinţa de luni a forului legislativ, ca ministrul de Interne Nicolae Moga, fostul şef al Poliţiei Române şi cel interimar să fie chemaţi la audieri zilele următoare sau săptămâna viitoare.