Până şi ASF recunoaşte că bursa românească are nevoie de sânge proaspăt. „Mă refer aici atât la companii pe care statul le mai deţine în portofoliu, dar şi la companii private.“

Autor: Tibi Oprea 30.07.2019

Leonardo Badea, preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) de la jumătatea lunii iulie 2017, spune că bursa românească are nevoie de listări noi, atât companii pe care le mai are statul în portofoliu, cât şi companii private, precum şi de investitori educaţi, aceştia fiind principalii factori care ar putea impulsiona tranzacţiile pe piaţa de capital din România.

„Fără îndoială, bursa are nevoie de sânge proaspăt. Piaţa de capital poate constitui o sursă importantă de finanţare pentru activitatea societăţilor comerciale. Cu emitenţi puternici în ringul bursier, sunt convins că vor apărea şi investitori strategici, dar şi de retail, care vor fi dornici să facă plasamente pe piaţa de capital din România. Totodată, trebuie să continuăm campaniile de educaţie financiară cu motoarele turate la maximum, astfel încât lumea să conştientizeze că bursa poate reprezenta o alternativă viabilă pentru plasarea investiţiilor. Fără emitenţi de calibru şi fără investitori educaţi nu putem vorbi despre o dezvoltare durabilă a pieţei de capital. De asemenea, crearea de noi instituţii – cum este proiectul CCP, pe care îl susţinem – poate contribui în mod considerabil la stabilitatea şi evoluţia acestei pieţe“, afirmă Leonardo Badea.