SIF Oltenia a respins din nou convocarea AGA solicitată de ASF în care urma să se discute şi revocarea preşedintelui executiv Tudor Ciurezu

Autor: Tibi Oprea 30.07.2019

Consiliul de Administraţie al SIF Oltenia (SIF5) a respins luni convocarea adunării generale ordinare a acţionarilor instituită în sarcina acestuia prin decizia ASF din 18 iulie 2019, cu ordinea de zi solicitată de acţionarii SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia prin care se dorea şi discutarea privind revocarea preşedintelui executiv Tudor Ciurezu, potrivit unui raport la bursă. 

Respingerea solicitării ASF este „motivată prin scăderea cotei de deţinere a celor doi acţionari solicitanţi sub pragul legal şi statutar de 5% din capitalul social al SIF Oltenia, conform declaraţiei de deţineri transmise de către SIF Banat-Crişana S.A. sub nr. 1663/23.07.2019”, se arată în raport. SIF Banat-Crişana şi de SIF Muntenia au solicitat în iunie convocarea unei AGA în care urma să se discute şi revocarea preşedintelui executiv Tudor Ciurezu, iar pe 8 iulie, administratorii SIF5 au respins solicitarea din cauza „neîndeplinirii condiţiilor legale şi de fond“, fără a oferi însă mai multe detalii pe marginea acestui subiect.