Declaraţie surprinzătoare a avocatului lui Dincă: Probatoriul în cazul Luizei e subţire

Autor: Carmen Dumitrescu Rusan 30.07.2019

Avocatul Bogdan Alexandru, apărătorul numit din oficiu al lui Gheorghe Dincă, spune că probatoriul în cazul Luizei Melencu, fata răpită în luna aprilie, este „foarte subţire” şi se bazează în mare parte pe recunoaştere.

Întrebat, marţi, la Curtea de Apel Craiova, dacă există probe în ceea ce o priveşte pe Luiza Melencu sau acuzaţiile se bazează doar pe recunoaştere, avocatul a răspuns: „se bazează pe recunoaştere în mare măsură, pentru că din punctul meu de vedere probatoriul este subţire. Foarte foarte subţire, dacă putem să-l numim probatoriu”.

În ce priveşte acuzaţiile care i se aduc clientului său în cazul Alexandrei, avocatul a afirmat că în opinia sa ar trebui să existe numai acuzaţia de omor calificat.

„Ar trebui să existe numai infracţiunea de omor calificat pentru că nu există probe suficiente nici măcar pentru a cere arestarea preventivă pentru viol. Din punctul meu de vedere e justificată arestarea preventivă pentru infracţiunea de omor calificat, cea mai gravă. Din punctul meu de vedere trebuia să existe acuzaţie numai pentru omor calificat, celelalte fapte conţin acţiuni materiale care sunt incluse în fracţiunea de omor calificat şi atunci şi competenţa era alta”, a declarat Avocatul Bogdan Alexandru.

Gheorghe Dincă, bărbatul acuzat de uciderea celor două fete în Caracal, a fost marţi la Curtea de Apel Craiova şi şi-a retras contestaţia la măsura arestării preventive.