Marea mutare: La 1 septembrie, angajaţii din spitale se vor muta în locuinţele de serviciu

Autor: Nicolae Oprea 31.07.2019

Primarul general Gabriela Firea a declarat, miercuri, la şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti că la 1 septembrie angajaţii din spitale se vor muta în locuinţele de serviciu.Primăria Capitalei a plătit deja 70 de astfel de locuinţe pentru personalul medical din spitalele bucureştene.

„Mai facem azi nu pas important în privinţa proiectului prin care îi determinăm pe cei care lucrează în spitalele din Bucureşti să nu mai plece în străinătate pentru că nu au locuinţe sau chiriile sunt foarte mari. Eu am propus un proiect, care a fost votat, prin care Primăria Capitalei achiziţionează 600 de locuinţe pentru cadrele medicale. Am reuşit să achiţionăm 177 de astfel de locuinţe, iar 70 dintre ele sunt deja achitate, 107 vor fi plătite în perioada următoare, practic, de pe data de 15 august se fac repartiţiile, iar de la 1 septembrie cadrele medicale se vor muta efectiv în locuinţele de serviciu”, a declarat, miercuri, primarul general, Gabriela Firea, la începutul şedinţei CGMB.

Potrivit primarului, locuinţele sunt de serviciu, nu sociale.

„Va fi o chirie modică, subvenţionată, între 97 şi 110 lei. Precizez că nu este vorba de locuinţe sociale, ci de serviciu penteru angajaţii din spitale”, a mai precizat Firea.

Consiliul General al Muncipiului Bucureşti a aprobat, miercuri, trecerea în administrarea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale din Bucureşti a 70 de locuinţe achiziţionate de PMB.