Un nou pod pietonal va fi construit în Herăstrău, lângă Podul CFR

Autor: Nicolae Oprea 31.07.2019

Primăria Capitalei vrea să construiască un pod pietonal de traversare a Lacului Herăstrău, în zona Podului CFR. Investiţia ar urma să fie de 2,2 milioane de lei, iar durata de execuţie a lucrării de 8 luni, potrivit unui proiect votat în şedinţa CGMB de miercuri.

„De-a lungul malurilor lacului Herăstrău sunt amenajate alei pietonale pentru plimbări ale vizitatorilor şi bicicliştilor. Trecerile peste lac sunt amenajate din loc în loc acolo unde malurile amenajate de om de apropie unul de altul, aşa cum se întâmplă şi în dreptul podului de CF (cale ferată), linia Bucureşti – Constanţa, ce traversează denivelat DN1 şi mai apoi lacul.

În prezent există amenajată o trecere provizorie din elemente metalice închiriată de la Ministerul Apărării, care însă nu asigură posibilitatea deplasării ambarcaţiunilor de sub podul CF”, se arată în expunerea de motive a proiectului care se află pe ordinea de zi a şedinţei CGMB de miercuri.

Potrivit proiectului care pevede aprobarea indicatorilor tehnico-economici, valoarea investiţiei este de 2,2 milioane de lei, iar durata de execuţie a lucrărilor este de 8 luni.