O nouă zi liberă pentru români: Guvernul a declarat ziua de 16 august, zi liberă

Autor: Teodor Bobei 31.07.2019

Guvernul a declarat ziua de 16 august, zi liberă, în urma şedinţei Executivului care a avut loc miercuri. Recuperarea zilei de 16 august se va face prin prelungirea timpilor de lucru până la finalul lunii august. De această zi nu vor beneficia angajaţii statului care trebuie să asigure permanenţa.

"La propunerea Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, Guvernul a aprobat stabilirea zilei de 16 august 2019 ca zi liberă. Aşadar în ziua de 16 august 2019 angajaţii instituţiilor publice vor avea o zi liberă, iar aceştia işi vor prelungii corespunzător timpul de lucru până la data de 31.8.2019 privind planificărilor stabilite", a precizat Nelu Barbu, purtătorul de cuvânt al Guvernului, la finalul şedinţei Executivului.

Acesta a mai explicat faptul că recuperarea zilei de 16 august se va face prin prelungirea timpilor de lucru până la finalul lunii august.

"Data de 15 este deja zi libera declarată prin lege şi 16 cade vineri, 15 este joi şi s-a luat deciza să fie declarată zi liberă", a mai completat purtătorul de cuvânt.

Acesta a precizat faptul că sub incidenţa acestei măsuri nu intră angajaţii care trebuie să asigure permanenţa, sau magistraţii care au termene stabilite în data respectivă