Ce spune studiul realizat de olandezii de la Intelligence Group: Unu din patru europeni mint despre salariul lor atunci când se angajează

Autor: Iulian Tenchiu 10.08.2019

Potrivit unui studiu realizat de firma olandeză de cercetare Inteliligence Group, unu din patru europeni susţin în timpul interviului de angajare că salariile lor curente sunt cu peste 10% mai mari decât sunt în realitate. Bărbaţii tind să mintă mai mult despre salariile lor, comparativ cu femeile, pentru a obţine din partea angajatorului o ofertă salarială mai bună, scrie CNBC.

Intelligence Group a realizat acest studiu în 2018 pe un eşantion de 60.000 de oameni din 28 de ţări europene.

Conform studiului, aproape 40% dintre participanţi au minţit în legătură cu salariul lor, despre care au spus angajatorului că este chiar si cu 25% mai mare decât este cu adevărat în realitate. Dintre cei 60.000 de oameni care au făcut obiectul studiului, 28% dintre bărbaţi au recunoscut că au exagerat în legătură cu salariul lor actual, în timp ce 24% dintre femeile care au acceptat să ia parte la acest studiu, au recunoscut că au miniţit atunci când vine vorba despre salariu în timpul interviului de angajare, mai notează CNBC.

Studiul realizat de IG indică faptul că germanii sunt cap de listă atunci când vine vorba despre exagerarea salariului curent în faţa unui potenţial angajator. Astfel,  43% dintre cei intervievaţi au rescunoscut că au minţit în legătură cu remuneraţia lor.

Locul doi pe în clasamentul mincinoşilor îş ocupă slovacii şi austriecii, potrivit studiului.

La polul opus, cei mai sinceri în privinţa salariului au fost grecii, pentru că trei din patru potenţiali angajaţi greci au ales să îşi informeze corect angajatorul  cu privire la salariul actual.

Britanicii tind să reprezinte reversul monedei, dacă germanii îşi mint angajatorii susţinând că au un salariu mai mare, britanicii din contră, susţin că remuneraţia lor este mai slabă decât este în realitate. Potrivit studiului realizat de olandezii de la IG, britanicii au cele mai slabe şanse să primească o ofertă salarială promiţătoare, pentru că acceptă ofertele propuse de angajator mai repede decât alţi europeni.

Bulgarii, slovacii şi românii exagerează cel mai mult atunci când vine vorba de salariu, pentru că potrivit datelor IG, aceştia au susţinut în faţa unui angajator că remuneraţia lor actuală este chiar şi cu 20% sau 25% mai mare decât este în realitate.