Antreprenori locali. Afacerile grupului Agricola au crescut cu 7% în primul semestru, la 364 de milioane de lei

Autor: Mădălina Dediu Panaete 02.08.2019

„Chiar dacă am făcut exit din două afaceri – servicii pentru agricultură şi retail de proximitate – realizăm creşteri importante pe categoriile de bază.“



Grupul de firme Agricola a terminat primul semestru cu o cifră de afaceri de 364,7 milioane de lei, în creş­tere cu aproape 7% faţă de pe­rioa­da simi­lară a anului pre­cedent, arată datele trans­mise de companie. Evoluţia vine în contextul în care în 2018 Agricola făcut exit din acti­vitatea de retail de proxi­mitate, iar la începutul aces­tui an a ieşit din afacerea Comcereal. 

„Agricola continuă în 2019 strategia de consolidare a afacerilor care reprezintă core-business-ul companiilor grupului şi chiar dacă a făcut exit din două afaceri – servicii pentru agricultură şi retail de proximitate – realizează creş­teri importante pe cate­goriile de bază, astfel încât după primul semestru al acestui an raportăm o creştere de 7% a afacerilor grupului nostru, în linia evoluţiei ultimilor ani”, a declarat Grigore Horoi, preşedintele Agricola Bacău. Agricola Internaţional SA, cea mai importantă companie a gru­pului Agricola, în care sunt integrate lanţul de producţie al cărnii de pasăre şi ope­ratorul logistic, a înregistrat în primele şase luni o cifră de afaceri de 241,8 mil. lei, în condiţiile în care a vândut cu aproape 9% mai multă carne de pasăre, creşterea valorică fiind de 11% faţă de anul trecut.