Mihai Alisie - românul care a fost în grupul iniţial al celor care au făcut criptomoneda Ethereum, un proiect care a ajuns să fie evaluat la 23 mld. dolari

Autor: Alex Ciutacu 05.08.2019

Mihai Alisie (32 de ani) este unul dintre cofondatorii Ethereum, al doilea cel mai mare proiect din piaţa criptomonedelor, cu o capitalizare de piaţă de 23 miliarde dolari, potrivit datelor colectate în 25 iulie de pe platforma CoinMarketCap. Un e-mail de la programatorul ruso-canadian Vitalik Buterin în toamna lui 2013 l-a făcut pe Mihai Alisie să mizeze totul pe blockchain.

„Cred că aici a fost scânteia. M-am întâlnit cu Vitalik pentru prima dată în persoană şi am stat împreună, am lucrat în Spania două luni în 2013“, a spus el într-un interviu acordat Business MAGAZIN şi ZF.

De la mijlocul lui 2015, Alisie a rămas implicat doar în unele părţi ale proiectului Ethereum şi a început să îşi îndrepte eforturile spre o nouă ambiţie - AKASHA (Advanced Knowledge Arhitecture for Social Human Action), un proiect care oferă oportunitatea utilizatorilor de a-şi crea propriile reţele sociale în interiorul acesteia, fără a avea nevoie de un terţ care să gestioneze reţeaua sau sistemul.

Citiţi povestea pe larg a lui Mihai Alisie în cel mai nou număr al Business MAGAZIN.