Noi probe în cazul crimelor din Caracal, căutate într-un lan de floarea soarelui din localitate

Autor: Andreea Tobias 05.08.2019

Anchetatorii caută şi luni probe noi în cazul crimelor din Caracal, aflându-se într-un lan de floarea soarelui de pe marginea drumului din oraş.

Căutările în lanul de floarea soarelui de pe marginea drumului au fost începute în ultimele zile, iar luni au fost reluate, în paralel cu cele din casa lui Gheorghe Dincă.

Potrivit unor surse judiciare, anchetatorii căutau în lanul de floarea soarelui telefonul Luizei, fata dispărută în aprilie şi despre care Gheorghe Dincă a spus că a ucis-o. Telefonul era proba care l-ar fi incriminat direct pe Dincă, pe lângă declaraţia sa.

Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul crimelor din Caracal, participă, luni, la acţiunile de căutare de probe făcute de procurorii DIICOT în casa sa din Caracal.

Luni, la ora 09.00, procurorii DIICOT au început a patra zi de verificări la casa unde Gheorghe Dincă a spus că le-a omorât pe Alexandra şi pe Luiza.

Anchetatorii au sigilat, duminică, 15.00 casa lui Gheorghe Dincă şi au plecat cu probele pe care le-au ridicat în timpul zilei. Este vorba de probe recoltate din podul casei bărbatului, dar şi despre hainele găsite pe un câmp dintre Caracal şi Craiova.În urma primelor analize, anchetatorii au stabilit că hainele pe care le-a găsit o femeie în apropierea lanului de floarea-soarelui dintre Caracal şi Craiova, unde a fost căutat telefonul Luizei, nu aparţin fetei de 18 ani, din Dioşti, despre care Gheorghe Dincă a spus că a omorât-o. Cu toate acestea, hainele, respectiv o pereche de blugi şi una de pantaloni scurţi de damă, vor fi expertizate în continuare.

Duminică a fost, de altfel, prima zi în care anchetatorii au intrat în casa lui Dincă, primul loc verificat fiind podul. De asemenea, verificări au mai fost făcute şi în curtea casei, care are o suprafaţă de circa cinci hectare.

După ce a participat la percheziţiile locuinţei sale din Caracal, Gheoghe Dincă a fost dus în arestul IPJ Olt, de unde a revenit luni.