Este oficial: Avem o nouă zi liberă. Reacţia opoziţiei

Autor: Alexandru Costea 05.08.2019

Senatorul PNL Florin Cîţu critică decizia Guvernului ca 16 august să fie zi liberă, spunând că România "reală" nu-şi permite să le mai plătească o zi liberă bugetarilor. Cîţu nu consideră că bugetarii merită acest lucru, în contextul în care sunt plătiţi dublu faţă de cei din mediul privat.

"Dăncilă, România reală nu-şi permite să le mai plătească o zi liberă bugetarilor. Abrogă această aberaţie urgent! PSD+ALDE, într-un dispreţ total faţă de situaţia actuală din România, au decis să mai facă un cadou bugetarilor. Tot lor. În viziunea acestor gropari ai economiei, bugetarii îşi fac aşa de bine treaba că merită încă o zi liberă. (16 August este zi liberă petru bugetari) Bineînţeles plătesc fraierii din privat. Ei muncesc şi primesc un salariu mediu net de 500 de euro pe lună pentru a susţine dezmăţul, excesul, opulenţa bugetarilor. Aici nu mai este vorba doar despre faptul că bugetarii câştigă în medie dublu faţă de cei care le plătesc salariile. Vor să mai şi stea acasă pe banii privaţilor. Pentru că ei cred că merită", arată un mesaj publicat de senatorul PNL Florin Cîţu, luni, pe Facebook.

Cîţu susţine că 90% dintre bugetari nu merită să le fie acordată o zi liberă.

"Doar ultimele două săptămâni arată că 90% dintre ei nu merită. Nici salariile, nici pensiile speciale şi nici aceste zile libere plătite de privaţi. Viorica, execuţia bugetară este praf. Rectificarea bugetară este negativă. Instituţiile statului sunt populate de rudele voastre, de amanţii şi amantele voastre, de incompetenţi şi corupţi. În aceste condiţii nu îţi este ruşine să propui încă o zi liberă tot pentru bugetari? Nu mai este mult şi veţi răspunde toţi pentru distrugerea României. Nu doar la vot. Veţi răspunde personal", potrivit mesajului lui Florin Cîţu.

Guvernul a declarat data de 16 august zi liberă, după 15 august, care este sărbătoare legală. Recuperarea zilei de 16 august se va face prin prelungirea timpilor de lucru până la finalul lunii august, potrivit Guvernului. De această zi nu vor beneficia angajaţii statului care trebuie să asigure permanenţa.