Mega Image a listat produsele marca Zanfir în supermarketurile din Bucureşti după ce a preluat magazinele cu acelaşi nume

Autor: Cristina Roşca 06.08.2019

Compania Zanfir din judeţul Vrancea, controlată de familia de antreprenori Zanfir, a vândut către Mega Image în primăvara lui 2019 o reţea de 10 magazine, însă a păstrat producţia de mezeluri, dulciuri sau alimente în regim de restaurant.



Retailerul belgiano-olandez Mega Image, prezent local cu peste 700 de magazine, a listat în supermarketurile din Bu­cureşti ale reţelei produse de cofetărie marca Zanfir. Muta­rea vine la câteva luni după ce lanţul a cumpărat divizia de retail a companiei vrâncene Zanfir, mai exact 10 magazine am­plasate în judeţele Vrancea şi Bacău. Familia Zanfir, care a dezvoltat businessul, a păstrat divizia de producţie de alimente.

Ziarul Financiar a scris încă din momentul în care cele două părţi purtau discuţii de preluare că pentru producţie acest deal poate fi benefic dat fiind că produsele fa­bri­cii proprii ale Zanfir pot fi lis­tate în Mega Image nu doar în ma­gazinele preluate, ci şi în mai multe unităţi din re­ţea. Un model similar a fost şi cel practicat de Mega Image cu Angst, produse care încă se găsesc pe raf­tu­rile supermar­ke­tu­rilor şi la pa­tru ani de la pre­luarea re­ţelei de maga­zine care a fost integrată sub um­brela măr­cilor retaile­ru­lui olandezo-bel­gian. Mega Image este de altfel unul din­tre rechinii din comerţul lo­cal, preluând de-a lungul anilor mai multe reţele mici.