CBRE: Valoarea tranzacţiilor imobiliare ar putea depăşi 1 mld.euro în 2019, nivel neatins din 2014. ”Ne aşteptăm la semnarea câtorva tranzacţii mari în a doua parte a anului, aflate acum în etapa negocierilor finale”

Autor: Roxana Rosu 06.08.2019

Piaţa imobiliară din România pare să se îndreapte spre un an de boom în ceea ce priveşte tranzacţiile, cu o valoare totală estimată la peste un miliard de euro, nivel neatins din 2014, în condiţiile în care în primul semestru investiţiile în acest sector s-au ridicat la aproximativ 340 milioane euro.

”Ne aşteptăm la semnarea câtorva tranzacţii mari în a doua parte a anului, aflate acum în etapa negocierilor finale. Estimăm un volum total al tranzacţiilor cu 15% peste nivelul din 2018, peste nivelul de un miliard euro. O valoare similară nu a mai fost înregistrată din 2014”, se menţionează într-un raport realiza de compania de consultanţă imobiliară CBRE.

În primele şase luni ale anului piaţa a fost definită de două tranzacţii majore, una în zona de birouri şi una pe retail, care au generat mare parte din volumul investiţional de pe piaţa locală.