Petrom: Johann Pleininger revine în consiliul de supraveghere ca membru provizoriu, după ce Christopher Veit a renunţat la mandat

Autor: Roxana Rosu 06.08.2019

OMV Petrom S.A. (OMV Petrom) l-a numit pe Johann Pleininger membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere al companiei, ca urmare a renunţării lui Christopher Veit la mandat.

Johann Pleininger a fost numit membru provizoriu începând cu data de 10 august 2019 şi până la următoarea Adunare Generala a Actionarilor. El a mai fost membru al Consiliului de SUpraveghere din 2013 până în luna martie a acestui an, când a demisionat din funcţie. 

Johann Pleininger a studiat inginerie mecanică şi economică şi şi-a început cariera în OMV in anul 1977.

In perioada 2007-2013 el a fost membru al Directoratului OMV Petrom responsabil cu activitatea de Explorare si Productie.

Cel mai recent, a fost Vicepresedinte Senior responsabil cu activitatea de Upstream din Romania, Austria, precum si de dezvoltarea regiunii Marii Negre. Din 1 septembrie 2015 este membru al Directoratului OMV responsabil cu activitatea de Upstream (Explorare si Productie). 

Din iulie 2017, Pleininger a fost numit şi Vicepreşedinte al Directoratului OMV.

Capitalizarea bursieră a Petrom este de 22,4 mld. lei, după ce de la începutul acestui an acţiunile Petrom au crescut cu 32%, pe fondul unor tranzacţii de peste 606 mil. lei.

Compania este controlată de austriecii de la OMV, cu o participaţie de 51%, urmată de o deţinere de peste 20% din partea statului român. Recent, în septembrie, Fondul Proprietatea (FP) a vândut 2,56% din compania petrolieră OMV Petrom (SNP) pentru 400 mil. lei, acesta ajungând la o deţinere de sub 10%.