Radu Ouatu, proprietarul Apolodor, avertizează: Din iunie se observă o încetinire a comenzilor din zona privată de construcţii pentru lucrări noi

Autor: Alina-Elena Vasiliu 07.08.2019

„Pe viitor vom rămâne în zona de nişă a demolărilor de mare risc. Şi poate într-o zi să reluăm construcţia de autostrăzi.“



Grupul de construcţii şi demolări Apolodor, deţinut de omul de afaceri Radu Ouatu, a constatat o stagnare a lucrărilor noi din zona privată după luna iunie, în condiţiile în care nici lucrările publice nu avansează.

„Putem spune că prima jumătate a anului (2019 - n. red.) a fost bună. În primele şase luni s-a păstrat ritmul de lucru din anul precedent. Dar, din păcate, aşa cum am anticipat, după iunie 2019 se observă o încetinire a comenzilor din zona privată pentru lucrări noi, fără o contrabalansare din partea statului pentru lucrări publice“, spune Radu Ouatu, directorul general şi proprietarul grupului Apolodor, de profesie inginer.

Grupul Apolodor cuprinde fir­mele Apolodor Com Impex (cu afa­ceri de 77 mil. lei în 2018, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe), Apolodor Grup Construct (3 mil. lei în 2018), Apolodor Demolări (13 mil. lei în 2018), Central Construcţii şi Demolări (3 mil. lei în 2018).