Tranzacţiile imobiliare din România vor sări de 1 mld. euro în 2019. Există mai multe achiziţii care sunt aproape de semnare, unele dintre ele de valoare mare

Autori: Roxana Rosu , Alina-Elena Vasiliu 07.08.2019

Există mai multe achiziţii care sunt aproape de semnare, unele dintre ele de valoare mare.



Primele şase luni din 2019 au adus un volum inves­ti­ţional pe piaţa de real-estate din România de aproximativ 340 mil. euro, valoare similară cu cea din aceeaşi perioadă a anu­lui pre­ce­dent, potrivit unui raport rea­lizat de com­pa­nia de consul­tan­ţă imobiliară CBRE, aferent primului se­mes­tru al anului. Media per tran­zacţie a fost de 26 mil. euro.

„Un procent de 60% din volumul investiţional total a fost tranzacţionat în provincie, în vreme ce Bucureştiul a atras 40% din volum. Cu aproape jumătate din volumul investiţional total, sectorul de birouri nu a abandonat poziţia de lider pe care a deţinut-o de asemenea în primul semestru din 2018“, se arată în raportul citat.

Sectorul de retail şi-a adjudecat 33% din total, în vreme ce industrialul şi hotelurile au avut o pondere cumulată de 18%. Proiectele mixte au reprezentat doar 1% din total.

„Estimăm, pentru întregul an 2019, un volum al tranzacţiilor cu până la 15% mai mare faţă de cel înregistrat în 2018, care va depăşi pragul de un miliard de euro. O astfel de valoare nu a mai fost atinsă din 2014“, arată autorii studiului CBRE. Ei mai spun că în prezent sunt mai multe achiziţii care sunt aproape de semnare, unele dintre ele de valoare mare.