Vola.ro: Electric Castle şi Untold au dus la creşterea vânzărilor de bilete de avion spre Cluj cu până la 40%; preţurile au variat între 80 şi 401 de euro

Autor: Roxana Rosu 07.08.2019

Cele două festivaluri de muzica de la Cluj, Electric Castle şi Untold, au dus la creşterea cu până la 40% a numărului de pasageri de pe aeroportul „Avram Iancu” în perioada 30 iulie-4 august, faţă de săptămâna precedentă, şi cu 37% în 15 - 21 iulie, arată estimările vola.ro.

În cazul ambelor festivaluri, zborurile au început să se ocupe încă din luna noiembrie, 2018. Primele rezervări de bilete de avion pe perioada festivalului Untold au fost făcute încă de pe 11 noiembrie 2018, ziua în care au fost anunţate datele ediţiei din 2019. Este vorba despre o rezervare de 4 persoane, pe ruta Bucureşti - Cluj-Napoca şi retur, cu Tarom, în valoare de 113 euro de persoană  (taxe şi bagaje incluse).

 Primul bilet de avion cu destinaţia Cluj-Napoca în perioada desfăşurării festivalului Electric Castle a fost cumpărat pe 21 noiembrie, ziua în care au fost anunţaţi primii artişti care urmau să concerteze pe scena festivalului. Preţul biletului pe ruta Bucureşti - Cluj-Napoca (şi retur) a fost de 123 euro, pentru un zbor cu Tarom.

 Turiştii care şi-au dorit să participe la festivalurile din vestul ţării au plătit între 80 şi 401 de euro pentru biletul de avion. Dacă pentru biletele de avion cu date de călătorie în perioada festivalului Electric Castle preţul mediu a fost de 158 euro, în timpul festivalului Untold preţurile au fost cu până la 20% mai mari.