Compania de consultanţă Horváth & Partners estimează creşterea cu 35% a afacerilor în 2019, la 4 mil.euro, pe fondul cererii de servicii pe zona de digitalizare

Autor: Roxana Rosu 07.08.2019

Horváth & Partners, unul dintre cei mai importanţi jucători locali şi internaţionali pe piaţa consultanţei în management, estimează pentru acest an creşterea cifrei de afaceri cu 35%, la peste 4 milioane euro, pe fondul dezvoltării accelerate a pieţei în prima jumătate a anului. 

Cererea de pe piaţa de profil a fost impulsionată în acest an în special de nevoia de consultanţă tehnologică, de iniţierea unor proiecte de transformare si digitalizare, precum şi a unor programe de eficientizare.

“Piaţa serviciilor de consultanţă în management a avut un parcurs foarte bun în ultimii cinci ani, iar cea mai mare creştere a fost observată anul trecut. Din datele înregistrate în primul semestru, în 2019 este foarte posibil să asistăm la o dezvoltare şi mai rapidă ca în 2018. Majorarea se axează pe un context favorabil prezent în anumite domenii cheie, cum sunt petrol şi gaze, bănci, energie, retail, care sunt într-o dezvoltare accelerată şi de unde vine o cerere tot mai mare pentru servicii de consultanţă în management”, a punctat Kurt Weber, Director General al Horváth & Partners Romania.