Ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici: Proiectul de rectificare bugetară va fi discutat de Guvern în şedinţa de joi

Ziarul Financiar 07.08.2019

Guvernul va discuta în şedinţa de joi proiectul de rectificare bugetară propus de Finanţe, a declarat miercuri, la DC News, ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici. 

Proiectul de ordonanţă de urgenţă pus marţi în dezbatere publică şi care prevede o mai puţine angajări în sectorul de stat, reduceri de personal din cabinetele sercretarilor de stat, şi care majorează acciza la ţigarete şi introduce taxa pe zahăr, alături de alte măsuri fiscale şi bugetare va fi discutat în coaliţie, care va decide dacă actul va fi aplicat în forma propusă, a precizat ministrul.

Ministerul Finanţelor Publice a elaborat proiectul rectificãrii bugetare cu respectarea limitei de 2,76% a deficitului bugetar. Produsul intern brut s-a majorat la 1031 miliarde lei, faţã de 1022,5 miliarde lei cât s-a estimat la fundamentarea bugetului pe acest an. Diminuãri au fost operate de la Ministerul Transporturilor (–128,8 milioane lei), Ministerul Fondurilor Europene (–681,9 milioane lei), Ministerul pentru Mediul de afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (–243 milioane de lei), Ministerul Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale (–310,4 milioane de lei), Ministerul Cercetãrii şi Inovãrii (–369,1 milioane lei), Ministerul Educaţiei Naţionale (–1,03miliarde lei), Secretariatul General al Guvernului (–143,6 milioane lei).

”Marile proiecte de investiţii vor avea finanţare asigurată. Mai mult, pentru orice factură care va veni la minister vom asigura finanţare”, a spus ministrul.