Surpriză: DNA face percheziţii la sediul Oracle România, parte a gigantului american, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa IT&C. Şeful Oracle, Sorin Mindruţescu, chemat să dea declaraţii la procuratură: „Nu cunosc ce acuzaţii formulează procurorii. Am răspuns cu deschidere tuturor solicitărilor procurorilor”.

Autor: Adrian Seceleanu 07.08.2019

Sorin Mîndruţescu, directorul general al subsidiarei locale a gigantului american Oracle, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de IT&C - cu aproximativ 5.000 de angajaţi şi afaceri de aproape 1 mld. lei (peste 200 mil. euro) este vizat de o investigaţie a procurorilor.

Mîndruţescu, cel care conduce afacerile Oracle din România de aproape 12 ani, a precizat, ca răspuns la o solicitare a ZF, că nu poate oferi detalii despre anchetă întrucât nu cunoaşte acuzaţiile care i se aduc.

„La acest moment nu pot face niciun comentariu întrucât nu cunosc ce acuzaţii formulează procurorii. Ceea ce pot spune este că am răspuns cu deschidere tuturor solicitărilor procurorilor şi că voi adopta o astfel de conduită şi pe viitor. Desigur, prin avocatul meu, voi cere să aflu mai multe elemente din dosar, însă, fiind o procedură în curs, voi rămâne rezervat cu declaraţiile, apreciind că ele trebuiesc făcute doar în cadru instituţional. Vă mulţumesc pentru înţelegere”, a precizat Sorin Mîndruţescu.

Reprezentanţii departamentului de relaţii publice din regiune al companiei Oracle au precizat pentru ZF că nu pot face momentan niciun comentariu până când nu află detalii despre ce este vorba.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au efectuat miercuri percheziţii la sediul companiei Oracle din Pipera, într-o cauză privind anumite fapte de corupţie în cadrul unor contracte.