Topul celor mai mari furnizori de servicii de reparaţii IT&C după afacerile din 2018. Compania locală Electronics Suport Division (ESD) a trecut pe primul loc în clasament după o creştere de 11% a veniturilor

Autor: Adrian Seceleanu 08.08.2019

Cei mai mari zece de furnizori de servicii de re­pa­raţii pentru tele­foane mobile, calcula­toare şi alte echipa­men­te de comunicaţii şi IT au înre­gis­trat în 2018 afaceri cumulate de 418 mil. lei (90 mil. euro), egale cu cele din anul anterior, arată datele de la Ministerul Finanţelor Publice şi Registrul Comerţului analizate de ZF.

La nivel de piaţă profitul net cu­mulat a fost de 11,3 mil. lei, mai mare cu 46% faţă de anul anterior. Marja de profit net la nivel de piaţă a fost de 3%. Numărul mediu de an­ga­jaţi ai celor 10 companii a fost de aproa­pe 1.800, în scădere faţă de anul anterior, conform surselor ci­tate. Primul loc din top este ocupat din 2018 de Electronics Suport Division (ESD), companie deţinută de antreprenorii Mihai Oleinic şi Bogdan Bunda, care a avut afaceri de 78,4 mil. lei (16,8 mil. euro), mai mari cu 11%. ESD ROM are parte­neriate de peste 8 ani cu producători de top ai echipamentelor electronice şi electrocasnice, este punct re­gional de management în domeniul service-ului în Europa de Est şi Balcani pentru Philips şi deţine brand shopuri exclusive pentru Samsung, LG şi Huawei în România, conform datelor de pe pagina web.