City Insurance şi Euroins, din nou în vizorul ASF. Asigurătorii, sancţionaţi cu avertisment scris pentru că nu au furnizat ASF în termenul legal documentele necesare pentru rezolvarea reclamaţiilor. City trebuie să transmită ASF şi un plan de măsuri pentru remedierea problemelor identificate în 15 zile de la primirea deciziei

Autor: Anelis Baciu 08.08.2019

Cei mai mari asigurători RCA din piaţa locală, City Insurance şi Euroins, au fost sancţionaţi cu avertisment scris de către Autoritatea de Supraveghere Fi­nan­ciară (ASF) pentru că nu au trans­mis supraveghetorului în terme­nul legal de maximum 10 zile o serie de docu­men­te necesare pentru rezolvarea recla­maţiilor formulate de clienţi.

„Sancţiunile au fost acordate de că­tre Autoritatea de Supraveghere Fi­nan­ciară ca urmare a concluziilor activităţii de supraveghere permanentă pe con­du­i­tă, off site, a societăţilor City Insurance şi Euroins. Ca urmare a unei analize des­făşurate în perioada 19 apri­lie - 11 iulie 2019, s-a constatat în cazul ambelor so­cietăţi încălcarea preve­derilor art. 5 alin. (9) din Norma 18/2017 privind pro­ce­dura de solu­ţio­nare a pe­tiţiilor“, a transmis ASF la solicitarea ZF.