Nuclearelectrica, Petrom şi Purcari – cele mai performante acţiuni din prima ligă bursieră în primele şapte luni din 2019. Nuclearelectrica are şanse mari să fie pentru al treilea an consecutiv cea mai performantă acţiune din structura indicelui principal BET

Autor: Liviu Popescu 09.08.2019

Nuclearelectrica are şanse mari să fie pentru al treilea an consecutiv cea mai performantă acţiune din structura indicelui principal BET ♦ Compania a livrat investitorilor un randament de 53% cu tot cu dividende.



Nuclearelectrica, OMV Petrom şi Purcari sunt cele mai performante acţiuni din prima ligă bursieră de la Bucureşti, cu ran­damente de 53%, 48,5% respectiv 46,7% livrate in­vestitorilor în primele şapte luni din 2019, în timp la ce polul opus acţiunile Alro Slatina şi cele ale Sphera Group au minus 4,6%, respectiv 5,8%.

Spre comparaţie, indicele principal BET s-a apreciat cu 25% în primele şapte luni din acest an, în timp ce indicele BET-TR, care reflectă şi randamentul dividendelor acordate de companiile din prima ligă bursieră, are plus 35,5%.