Cine este Sorin Mîndruţescu. Şi-a început cariera în sistemul bancar, iar de 18 ani lucrează pentru gigantul american IT Oracle

Autor: Adrian Seceleanu 09.08.2019

El este şi un pasionat de filme, istorie şi politică, implicat în organizarea Festivalului de Film şi Istorii de la Râşnov, supranumit „Micul Davos Românesc“.



Sorin Mîndruţescu, cel care se află în centrul dosarului de corupţie instrumentat de procurorii DNA sub acuzaţia că a pretins şi primit mită de aproape 0,9 mil. euro, este unul dintre cele mai cunoscute nume din industria locală de IT, în condiţiile în care el conduce de peste un deceniu afacerile locale ale gigantului american Oracle, care are afaceri de peste 200 mil. euro şi circa 5.000 de angajaţi.

Mîndruţescu, care a absolvit ASE-ul din Bucureşti şi are şi un MBA de la Edinburgh Business School şi ENPC School of International Management din Paris, şi-a început cariera în sistemul bancar din Ro­mânia, la Bancorex, Banca Turco-Ro­mână şi Bank Austria Creditanstaldt, actuala UniCredit, unde a fost director de sucursală. Din anul 2001 el lucrează pentru Oracle, iar din 2008, după retragerea lui Ştefan Cojanu, a devenit director general, poziţie pe care o deţine şi în prezent.