Vlad Cruceanu, Colliers România: Ne aşteptăm ca tranzacţiile cu terenuri în afara Bucureştiului să se apropie de volumul din Capitală în următorii doi-trei ani

Autor: Alina-Elena Vasiliu 13.08.2019

Preţurile de vânzare ale terenurilor continuă să fie influenţate de localizare, suprafaţă, destinaţie şi de oferta disponibilă în zona respectivă.



Bucureştiul mai are mi­ni­mum o mie de hec­tare de terenuri dis­po­nibile pentru even­tua­le dezvoltări rezi­den­ţiale. Jumă­tate sunt plat­forme in­dus­­triale necons­tru­ite, iar restul reprezintă te­renuri vi­rane în zone-cheie din nordul Ca­pitalei.

„Din analiza noastră, în Bu­cureşti mai sunt în jur de 500 de hec­tare de platforme industriale ne­cons­truite, aproximativ jumătate fiind la vânzare, cu potenţial mare de dez­vol­tare în proiecte comerciale, re­zi­denţiale sau mixte. Vorbim de pro­prietăţi cu suprafeţe de teren de la 5.000 la 10.000 de metri pătraţi şi ajun­gând chiar la 30-40 de hectare“, spune Vlad Cruceanu, associate land agency în cadrul companiei de con­sul­tanţă imobiliară Colliers Inter­national România. Aceste platforme in­dustriale sunt poziţio­nate în şi lângă cartiere şi beneficiază de acces la transportul public, multe dintre ele inclusiv la metrou şi se află în puncte-cheie ale oraşului, ceea ce le face mai atrac­tive pentru potenţiali cum­pă­rători. „Pe lângă platformele indus­triale, suprafeţe similare de teren - aproxi­mativ 500 de hectare - sunt libere şi disponibile la vânzare şi în zone precum Pipera, Străuleşti sau Siseşti, devenite o atracţie pentru in­ves­titori în ultima perioadă, datorită proximităţii faţă de noile centre de birouri“, mai spune Vlad Cruceanu.