Alin Burcea, Paralela 45: Gradul de ocupare pe zborurile charter este în acest moment de peste 92%, românii călătoresc foarte mult şi în 2019

Autor: Mirabela Tiron 13.08.2019

Paralela 45 este una dintre cele mai mari agenţii de turism de pe piaţa locală, cu afaceri anuale de peste 70 mil. euro.



Paralela 45, o agenţie de turism fondată în 1990 de antreprenorul local Alin Burcea, a finalizat primul semestru din acest an cu vân­zări mai mari cu 20% faţă de perioada similară a anu­lui trecut, avans pe care îl estimează până la finalul lui 2019, potrivit ofi­cia­lilor companiei. Ţinta pentru acest an este atin­gerea pragului de 70 milioane de euro vânzări totale.

„În acest moment, gradul de ocupare pentru cursele charter arată un sezon cu rezultate foarte bune. Ro­mânii călătoresc şi în acest an foarte mult. Am contractat mai multe locuri pentru fiecare destinaţie. (...) Gradul de ocu­pare pe charterele spre Grecia, Turcia, Spania, Tunisia şi Egipt este în acest moment de peste 92%“, a decla­rat pentru ZF Alin Burcea, proprie­ta­rul agenţiei de turism Paralela 45. Va­canţele pe curse charter, un sector în care Consiliul Concurenţei a aplicat amenzi la început de an pentru practici anticoncurenţiale, reprezintă o nişă care generează afaceri totale de peste 200 de milioane de euro anual, în con­textul în care 300.000 de turişti români aleg aceste pachete, potrivit datelor din piaţă.