ZF Live. Florian Munteanu, principal managing partner la Focused Management Superior Investments (FM-SI): Unii investitori preferă garanţia unei performanţe anterioare foarte bune a fondului de investiţii. În România, lucrăm doar cu instituţionalii

Autor: Mircea Nica 13.08.2019

Florian Munteanu, principal mana­ging partner la Focused Management - Superior Investments (FM-SI), com­panie de consultanţă financiară care lu­crează pentru grupul britanic Schroders, spune că unii investitori preferă garanţia unei performanţe anterioare foarte bune a fondului de investiţii, în timp ce alţii se orientează spre o alocare mai clară din punctul de vedere al clasificării activelor.

„În prezent operăm doar cu investitori instituţionali pentru că partea de retail este în lucru pentru România. Investitorii instituţionali din România sunt în număr foarte mic, dar de obicei sunt fondurile de pensii şi SIF-urile. Majoritatea investitorilor Schroders au un istoric cu compania, în care au fost multumiţi de randamentele obţinute, iar noi putem să prezentăm acest istoric. De asemenea, în ultimii ani s-a obţinut un randament de 10%, adică unul foarte mare“, spune Florian Munteanu în cadrul emisiunii de business ZF Live.