Incendiu puternic la un depozit de materiale reciclabile, la ieşirea din Buzău: Sute de persoane au fost evacuate

Autori: Ioana Sfârlea , Mediafax 13.08.2019

Un număr de 200 de persoane care locuiesc în apropierea depozitului de mase plastice şi materiale reciclabile, unde a izbucnit un incendiu violent, au fost evacuate, marţi seara, iar forţele de intervenţie au fost suplimentate.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), din motive de siguranţă, 200 de persoane, aflate în proximitatea zonei de manifestare a incendiului, vor fi evacuate.

De asemenea, numărul de autospeciale a fost suplimentat, fiind solicitate în sprijin şi autospeciale din cadrul ISU Bucureşti - Ilfov şi Brăila, pe lângă cele din Buzău, Prahova, Ialomiţa şi Vrancea.

La ora transmiterii acestei ştiri, acţionează pentru stingerea incendiului un număr de 22 de autospeciale.

Incendiul se manifestă pe o suprafaţa de aproximativ 3.000 de metri pătraţi, cu degajări mari de fum.

Pentru protecţia populaţiei aflată în apropierea locului incendiului, la ieşirea din Buzău, a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-Alert.

Din primele informaţii, nu sunt persoane surprinse de incendiu.

Un incendiu puternic a izbucnit, marţi, la un depozit de materiale feroase şi mase plastice, aflat la ieşirea din Buzău, populaţia fiind avertizată prin mesaj Ro-Alert privind fumul puternic. Primele informaţii arată că nu sunt victime.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), incendiul se manifestă pe o suprafaţa de aproximativ 3.000 de metri pătraţi, cu degajări mari de fum.

„Pentru eficientizarea misiunii de răspuns şi limitarea pericolului de extindere a flăcărilor, la faţa locului intervin 12 maşini de stingere şi un echipaj al serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă. În sprijinul colegilor de la ISU Buzău au fost dislocate trei autospeciale de stingere de la ISU Prahova, una de la ISU Ialomiţa şi una de la ISU Vrancea”, au transmis reprezentanţii IGSU.