Promovare neaşpteptată: László Diósi, de la OTP Bank România, a fost numit CEO al Mobiasbanca, cumpărată de unguri de la SocGen în Republica Moldova

Autor: Alex Ciutacu 14.08.2019

Fostul şef al OTP Bank România, László Diósi, care a condus banca mai mult de un deceniu, a fost numit de cel mai mare grup bancar din Ungaria la conducerea Mobiasbanca, o nouă subsidiară a ungurilor achiziţionată de la francezii de la Société Générale. Numirea lui László Diósi ca CEO şi preşedinte al Comitetului de Direcţie a fost realizată în luna iulie, potrivit datelor oficiale ale Mobiasbanca.

El a fost şeful OTP Bank România începând cu anul 2007. László Diósi a fost schimbat din funcţie în octombrie 2018 de banca-mamă, după ce BNR nu a aprobat tranzacţia prin care banca românească cu capital maghiar intenţiona să cumpere Banca Românească de la grupul elen National Bank of Greece.

În locul său, conducerea OTP Bank România a fost preluată de Gyula Fatér, din afara grupului OTP. Grupul ungar OTP a finalizat achiziţia Mobiasbanca de la francezii de la Société Générale în iulie 2019.