Reacţia lui Nicuşor Dan despre introducerea vinietei în Capitală: Un gest de imagine, cu un impact nesemnificativ

Autor: Diana Grigore 14.08.2019

Nicuşor Dan a afirmat, miercuri, că măsurile anunţate de Gabriela Firea, prin care maşinile care nu sunt înmatriculate în Bucureşti/Ilfov vor putea intra în Capitală doar după plata unei viniete, reprezintă un gest de imagine al primarului general, având un impact nesemnificativ asupra traficului.

„După 3 ani, Firea descoperă că Bucureştiul este poluat şi supraaglomerat. Măsurile propuse azi sunt un nou gest de imagine, cu impact nesemnificativ atât asupra traficului cât şi asupra poluării. Adevăratele măsuri pentru reducerea traficului şi a poluării sunt: şoseaua de centură, parcările "Park and Ride", o strategie de management a locurilor de parcare pentru tot oraşul, un adevărat sistem de management al traficului, benzi unice pentru transportul în comun. Din păcate, pe niciuna din aceste componente esenţiale ale programului electoral al Gabrielei Firea nu s-a făcut niciun progres notabil”, a scris deputatul Nicuşor Dan, pe Facebook.

Reacţia vine în contextul în care Gabriela Firea a anunţat, miercuri, un proiect prin care, de la 1 ianuarie 2020, maşinile care nu sunt înmatriculate în Bucureşti sau Ilfov vor putea intra în Capitală doar după plata unei viniete. Maşinile sub Euro 3, indiferent unde sunt înmatriculate, nu vor avea acces în centrul Capitalei.

Primarul a anunţat introducerea unei viniete pentru maşinile care nu sunt înmatriculate în Bucureşti sau Ilfov.

"Autoturismele care nu sunt înmatriculate în Bucureşti şi zona metropolitană, adică judeţul Ilfov, la momentul pătrunderii în Capitală, vor trebui să facă dovada că şi-au achiziţionat o vinietă pe Bucureşti, Oxigen B unde B vine de la Bucureşti, care va costa pentru o zi 10 lei, pentru un an 19 milioane. Celelalte intervale vor fi prezentate de către directorii de specialitate. Mă refer la maşini înmatriculate în celelalte judeţe şi în alte ţări, inclusiv Bulgaria", a spus Gabriela Firea.

Totodată, maşinile sub Euro 3, indiferent unde sunt înmatriculate, nu vor avea acces în centrul Capitalei.