Dan Cătălin Stancu, fost CEO al Electrica, a fost recrutat de bulgarii de la Eurohold pentru a supraveghea integrarea activelor cumpărate de la CEZ

Autor: Liviu Popescu 14.08.2019

​Dan Cătălin Stancu, fost director general al grupului Electrica (EL), cel mai mare distribuitor de energie electrică din România, a fost recrutat de bulgarii de la Eurhold, care deţin asigurătorul Euroins în România, pentru comitetul care o să supravegheze integrare activelor CEZ în structura Eurhold.

Din acest comitet mai fac parte încă două persoane, britanicul Garry Levesley, cu peste 40 de ani experienţă în energie, şi bulgarul Georgi Mikov, cu 28 de ani experinţă în sectorul de energie din Bulgaria.

Grupul bulgar Eurohold, proprietarul asigurătorului local Euroins, a anunţat în luna iunie achiziţa activelor din Bulgaria ale grupului CEZ din domeniul energiei controlat în proporţie de 70% de statul ceh. Tranzacţia se ridică la 335 milioane de euro.

Cătălin Stancu, 56 de ani, are peste 30 de ani experienţă în domeniul energiei din România şi a fost a fost CEO al Electrica între 2016 şi 2018.