Compa Sibiu, profit de 23 de milioane de lei, în scădere cu 9,49%, la afaceri de 404 de mil. lei, plus de 2,67%, în S1/2019

Autor: Ramona Cornea 14.08.2019

Producătorul de componente auto Compa Sibiu (simbol bursier CMP) a raportat în prima jumătate a anului 2019 o cifră de afaceri de peste 404 de milioane de lei, cu 2,67% mai mult decât în perioada similară din 2018. Pe de altă parte, profitul net al producătorului s-a situat la peste 23 de milioane de lei, în scădere cu 9,49% faţă de aceeaşi perioadă din 2018. Compania are o capitalizare de 174 milioane de lei.

Un aport semnificativ la creşterea cifrei de afaceri faţă l-au avut producţia de componente pentru sisteme de injecţie destinate autocamioanelor mari, producţia de componente stanţate, producţie de pinioane pentru casete de direcţie, producţia de piese şi subansamblele pentru sisteme de aer condiţionat.

Cheltuielile de investiţii făcute de companie au fost de 49.5 mil. lei, echivalentul a 10.4 mil. euro. Cea mai mare ponderea a acestora o deţine achiziţia de maşini şi echipamente noi, necesare extinderii capacităţilor de producţie şi pentru înlocuirii celor existente.

Compa produce la Sibiu componente pentru sisteme de injecţie, lame, braţe şi prinderi pentru ştergătoare de parbriz, cartere centrale, flanşe şi role pentru turbosuflante, pinioane pentru casete de direcţie, componente pentru coloane de direcţie, arcuri, piese ştanţate, piese forjate, transmisii cardanice, ansamble mecano-sudate, componente pentru instalaţii de aer condiţionat, echipamente industriale, matriţe şi scule. Produsele fabricate la Sibiu sunt asamblate pe automobile precum Audi, BMW, Citroën, Fiat, Ford, GM, Mercedes, Peugeot, Porsche, Renault, Toyota, VW sau Kia.