Familia Köber a deschis în primul semestru din 2019 un nou depozit pentru vopsele în Neamţ

Autor: Alina-Elena Vasiliu 15.08.2019

Producătorul de lacuri şi vopsele Köber din judeţul Neamţ, deţinut de familia cu acelaşi nume din Neamţ, a deschis un depozit nou pentru stocarea pro­duselor sale în pri­mele şase luni din 2019.

„O realizare im­portantă pentru noi a fost punerea în func­ţiune a unui nou depozit de produse finite în judeţul Neamţ, în comuna Dumbrava Roşie. Este un depozit modern ce ne dublează capacitatea de stocare a produselor“, spun repre­zentanţii Köber. Ei nu au dorit să precizeze care a fost valoarea investiţiei în acest nou depozit şi nici suprafaţa.

Deschiderea a venit în contextul în care, la începutul anului, oficialii companiei spuneau că, pentru 2019, au un buget de investiţii de cinci milioane de euro pentru modernizarea uneia dintre fabrici şi pentru deschiderea a patru depozite noi. Spaţii logistice erau planificate şi în restul ţării, în afară de Neamţ, în judeţe ca Sibiu, Timişoara, Cluj şi Mureş.

În 2018, cifra de afaceri a Köber a fost de 330 de milioane de lei, în creştere cu 4% faţă de 2017, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe. Profitul companiei a fost de 19,2 milioane de lei (faţă de 26 mil. lei cu un an în urmă), iar numărul mediu de angajaţi a fost 834.