Se confirmă un trend: Reţelele private de sănătate merg mai aproape de corporatişti şi deschid clinici în clădiri de birouri

Autor: Georgiana Mihalache 19.08.2019

Dezvoltarea clădirilor de birouri şi numărul mare de angajaţi care lucrează în aceste spaţii atrag operatorii de servicii medicale private, care deschid clinici la parterul clădirilor de birouri ca un răspuns la cererea mare din piaţă.

Mai mult, abonamentul medical la o clinică privată este unul dintre cele mai cerute beneficii la angajare, iar printre chiriaşii clădirilor de birouri se numără şi clienţii privaţilor din sfera medicală.

„Odată cu extinderea şi dezvoltarea centrelor de business din marile oraşe, este firesc ca furnizorii de servicii de primă necesitate, cum sunt şi serviciile medicale, să urmeze cererea, să devină tot mai accesibili şi să fie acolo unde este nevoie de ei“, a spus pentru ZF Fady Chreih, CEO al reţelei de sănătate Regina Maria, al doilea cel mai mare jucător din piaţa privată de sănătate. El a precizat că Regina Maria are şapte clinici în clădiri de birouri şi parcuri de afaceri din Bucureşti, dar şi în Piteşti şi Timişoara.

Şi suedezii de la Medicover, al treilea jucător din sectorul medical privat, au trei clinici în clădiri de birouri în Bucureşti, cea de-a treia fiind deschisă în aprilie 2019 în clădirea The Bridge 2 din zona Orhideea din Capitală.