Ce sectoare creditează mai mult Banca Transilvania, liderul pieţei bancare locale: un sfert din creditele acordate au fost pentru comerţ, producţie şi imobiliare

Autor: Mircea Nica 19.08.2019

♦ Cele mai mari solduri ale creditelor corporate acordate de Banca Transilvania sunt în comerţ, producţie şi imobiliare ♦ Creditele corporate au o pondere de 48,5% din total, ajungând la 18,3 mld. lei ♦ Creditele retail, de consum şi ipotecare acordate de Banca Transilvania însumează 21,7 mld. lei, fiind mai mari decât creditele pentru companii.



Comerţul, producţia şi imobiliarele sunt cele mai creditate sectoare din portofoliul corporate al Băncii Transilvania, soldul cumulat al împrumuturilor acordate pentru cele trei domenii ajungând la sfârşitul primului semestru (S1) din acest an până la 9,5 miliarde de lei, în creştere cu 2,2% faţă de nivelul de la sfârşitul anului 2018.

Volumul finanţărilor acordate de Banca Transilvania pentru comerţ, producţie şi imobiliare reprezintă circa 25% (un sfert) din totalul soldului creditelor nete ale băncii din Cluj.

Împrumuturile direcţionate de cea mai mare bancă de pe piaţa locală către comerţ au ajuns la 4,2 miliarde de lei în primul semestru al acestui an, soldul având o creştere de 4,7% comparativ cu volumul de la finalul anului trecut.