ZF Bankers ‘19. Ana-Maria Butucaru, partener la PwC România: Calitatea activelor băncilor locale a crescut în ultimii ani ca urmare a reglementării tot mai stricte

Autor: Anelis Baciu 19.08.2019

Calitatea activelor băncilor din România a crescut în ultimii ani ca ur­ma­re a scoaterii din bilanţ şi a vânzărilor de credite neperfor­man­te, a declarat Ana-Maria Butucaru, partener în cadrul PwC România, la conferinţa ZF Bankers ’19.

„Calitatea activelor băncilor din România a crescut pe un fond de reglementare, de curăţare a bilanţurilor, după câţiva ani de scoatere în afara bilanţului a creditelor neperformante şi de vânzare a lor. Din păcate, din cauza penalizării fiscale vânzarea creditelor neperformante s-a oprit pentru moment, iar băncile încearcă să găsească alte soluţii pentru gestionarea portofoliilor de credite neperformante“, a explicat Ana-Maria Butucaru.

Reglementarea tot mai accentuată a venit atât la iniţiativa BNR, cât şi la nivel european, iar băncilor li se cere în prezent mai mult capital pentru credite şi active neperformante.