Ce puteţi citi în numărul din această săptămână al revistei Business Magazin

Autor: Ioana Matei 19.08.2019

► Pentru unii oameni de afaceri businessul e şi pasiune, nu doar muncă. Pentru alţii e un mod de a face bani pentru a-şi dezvolta în paralel hobby-urile. Există şi aceia care iau antreprenoriatul ca pe o provocare şi de fiecare dată construiesc ceva pentru a vinde şi pentru a o lua de la capăt. Raul Doicescu (Bog’Art), Doina Cepalis (TeRox Prod), Dragoş Pavăl (Dedeman), Dan Şucu (Mobexpert) şi Gabriel Comănescu (Upetrom) sunt câţiva dintre antreprenorii locali de top din România care şi-au construit afaceri în capitalism, businessuri în domenii cu greutate precum construcţii, energie sau producţie. În paralel, fiecare dintre ei a decis să dezvolte şi alte iniţiative fie ca urmare a unor pasiuni, fie ca urmare a unui potenţial neexplorat al unor sectoare. Aşa au apărut pe piaţă hoteluri de cinci stele, cafenele sau crame-butic care vin să condimenteze un mediu de business care are nevoie de culoare. Care sunt poveştile afacerilor secundare ale marilor antreprenori români, veţi putea citi în următorul articol de copertă al Business MAGAZIN.

► Războiul comercial dintre SUA şi China va dura o generaţie, viitoarea criză economică poate fi legată de inflaţie, iar lumea în care trăim este una „multipolară”, crede Paul Smith, preşedintele organizaţiei specialiştilor din industria financiară CFA Institute. Ce alte previziuni are el pentru evoluţia economiei globale?

► Cursa serviciilor de ridesharing a ajuns la un nou nivel, iar în aceasta se întrec din ce în ce mai mulţi jucători: Uber încearcă să rămână pe primul loc, dar din urmă vin jucători precum Bolt, Yango, Clevergo şi chiar şi un serviciu de maşini electrice, numit Spark. Ce urmează?

► Peste 100.000 de români renunţă anual la casele din oraşe pentru a se muta la ţară, lasă magazinul de la colţul blocului pentru grădina din spatele casei şi agitaţia din corporaţii apucându-se de afaceri în domeniul agriculturii. Ce le aduce viaţa (şi în business) la ţară?