ZF Live. Marian Popa, Deutsche Bank Global Technology Bucureşti: Industria de IT din România a atins un platou şi va trece la următoarea etapă de creştere în 2-3 ani

Autor: Adrian Seceleanu 20.08.2019

Majorarea capitalului centrului local al băncii cu 14,6 mil. euro este un semnal că acesta este un proiect pe termen lung şi foarte lung.



Industria de IT a finalizat o etapă de creş­tere accelerată şi a intrat într-o fază de reaşezare, care ar putea dura 2-3 ani, până când va începe un nou ciclu de creştere, care va fi generat nu neapărat de proiecte mai multe, ci de im­pli­carea în proiecte mai complexe, mai dificile.

„Dar ceea ce se întâmplă cu industria de IT dacă pot să fac o paralelă cu activitatea normală este ca atunci când urci nişte scări şi din când în când trebuie să opreşti între etaje să îţi mai tragi sufletul. Cred că suntem la acest nivel pentru că industria de IT din România se reaşază”, a declarat Marian Popa, directorul general al Deutsche Bank Global Technology Bu­cureşti, una dintre cele mai mari com­panii locale de software, la ZF Live.