Cum stăm în clasamentul SUV-urilor mici în Europa: Duster la un pas de locul 1, Ford EcoSport aproape de Top 5

Ziarul Financiar 20.08.2019

Dacia Duster este la un pas de a deveni în 2019 cel mai bine vândut SUV mic la nivel european după ce a încheiat primul semestru cu un avans de 17% faţă de perioada similară a anului trecut, în condiţiile în care Renault Captur, ocupantul locului întâi, a stagnat în aceeaşi perioadă.

Ford EcoSport, SUV-ul produs de americani la Craiova, a încheiat primul semestru pe locul al şaselea, fiind la circa 3.000 de unităţi distanţă de top cinci. Per total, în primul semestru s-au livrat 1,18 mil. SUV-uri mici şi crossovere, în urcare cu 11% faţă de perioada similară a anului trecut, fiind de departe cel mai dinamic segment al pieţei auto europene. Din total, 180.000, sau unu din şapte SUV-uri, au fost produse în România, de Ford la Craiova sau de Dacia la Mioveni. Dacia Duster s-a clasat în primul semestru al acestui an pe locul secund în topul celor mai bine vândute SUV-uri mici, cu un volum de aproape 115.500 de maşini. Bogdan Alecu

Ford EcoSport s-a clasat pe locul 6 în prima jumătate a acestui an în topul celor mai bine vândute SUV-uri mici, cu aproape 64.000 de maşini. Pe de altă parte, EcoSport este printre cele mai mici SUV-uri din segment, din punct de vedere al dimensiunilor, motiv pentru care cei de la Ford vor lansa în toamna acestui an noul Puma. Acesta va fi produs alături de EcoSport tot la Craiova.